Rabu, 8 Februari 2012

KENYATAAN MEDIA FJP KEMENANGAN DI 22 KERUSI DEWAN SYURA


Pilihanraya Dewan Syura Mesir bagi peringkat pertama pusingan ulangan telah berakhir semalam dan keputusan telah diumumkan. Parti Kebebasan dan Keadilan (FJP) yang merupakan sayap politik Ikhwan Muslimin telah bertanding di 26 kerusi daripada 29 kerusi dan mencapai kemenangan di 22 kerusi.

Untuk makluman, Pilihanraya Dewan Syura akan berlangsung hanya dua pusingan, berbeza Pilihanraya Dewan Rakyat yang diadakan sebanyak tiga pusingan. Pusingan kedua Dewan Syura akan berlangsung pada 14 dan 15 Februari ini baki di 14 wilayah lain. Berikut disiarkan kenyataan rasmi dari Bilik Operasi Pilihanraya FJP:

Kenyataan Media (7)

Suruhanjaya Pilihanraya Mesir telah mengumumkan kemenangan bagi peringkat pertama Pilihanraya Dewan Syura dengan kemenangan 20 orang calon FJP daripada 22 calon mereka yang bertanding bagi merebut 26 kerusi di 13 wilayah. Sementara itu dua daripada mereka tewas iaitu seorang calon di Bahrul Ahmar dan Sulaiman Muhammad Musa di Selatan Sinai.

Sementara pemilihan bagi empat lagi kerusi iaitu dua di wilayah Menufiyah dan dua lagi di Qina dilewatkan manakala seorang calon mereka di Fayum, Dr.Hasan Yusuf telah memenanginya pada pusingan pertama yang berlangsung pada 29 dan 30 Januari lalu.

Berikut nama-nama Ahli Dewan Syura Mesir yang baru memenangi dari FJP:

1) Dr.Mahmud Abul 'Azim (Kaherah-Daerah Pertama)
2) Yasir Ramadhan (Kaherah-Daerah Pertama)
3) Dr.Abdul Ghafar Solihin (Kaherah-Daerah Kedua)
4) Toriq Sayyid (Kaherah-Kedua)
5) Dr.Husin Ibrahim Mahmud (Iskandariah)
6) Muhammad Hasan Muhammad Taufiq (Iskandariah)
7) Khalid Syalsy (Gharbiyah)
8) Khalid Siyam (Gharbiyah)
9) Dr.Hasan El-Mursi (Dumyat)
10) Muhammad Ad-Dunjawi (Dumyat)
11) Dr.Khalid Banurah (Daqahliyah-Daerah Pertama)
12) Sofwat El-Bakri (Daqahliyah-Daerah Pertama)
13) Abdul Rahman Salim (Daqahliyah-Daerah Kedua)
14) Sayyid El-Matbuli (Daqahliyah-Daerah Kedua)
15) Muhammad Jabir Muhammad Ibrahim (Fayyum)
16) Salim Atiyah Mahbis (Selatan Sinai)
17) Ahmad Yusuf Sulaiman (Selatan Sinai)
18) Muhammad Hamid Syarit (Asyut)
19) Abdul Hadi Mahmud 'Abid (Asyut)
20) Muhammad Abdul Radhi Uthman (Wadi Al-Jadid)

Sementara

1 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam