Sabtu, 4 Februari 2012

KEPUTUSAN PILIHANRAYA DEWAN SENAT (SYURA) PERINGKAT PERTAMA

 • Pilihanraya Dewan Senat (Syura) bagi Mesir yang telah bermula pada peringkat pertama pada 29 dan 30 Januari lalu menyaksikan pusingan ulangan pada 7 Februari ini.
 • Parti Kebebasan dan Keadilan bersama pakatan gabungannya telah menduduki tempat pertama dengan memperoleh undi popular sebanyak 1,323,770 daripada 2,924,187 keseluruhan undi yang diterima pada 13 wilayah tersebut atau dengan nisbah 45.2%.
 • Pilihanraya bagi calon SENARAI di dua wilayah iaitu Qina dan Menufiyah ditangguhkan kepada 7 dan 8 Februari ini.
 • Bagi peringkat pertama sebelum ini, seorang calon FJP di wilayah Fayyum Dr.Hasan Yusuf (Profesional) telah diumumkan menang.
 • Pada pusingan ulangan yang bakal berlangsung pada 7 Februari ini, seramai 26 orang calon FJP bakal bertanding semula daripada 29 kerusi keseluruhan di 13 wilayah.
 • Pilihanraya baki 14 wilayah lain akan berlangsung pada peringkat kedua yang akan bermula pada 14 dan 15 Februari ini.
 • Pilihanraya Dewan Senat (Syura) hanya akan berlangsung sebanyak dua fasa dan persidangan pertama akan diadakan pada 28 Februari ini.

1 ulasan:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  BalasPadam