Khamis, 23 Februari 2012

KEPUTUSAN DEWAN SENAT BAGI PUSINGAN ULANGAN FASA TERAKHIR: FJP MENANG 20 KERUSI

Suruhanjaya Pilihanraya Mesir telah mengumumkan keputusan pusingan ulangan fasa kedua iaitu yang terakhir bagi Pilihanraya Dewan Senat Mesir yang telah diadakan satu hari pada Rabu, 22 Februari. Bagi kerusi (fardi/individu), Parti Kebebasan dan Keadilan (FJP) memenangi 20 kerusi daripada 23 orang calonnya yang menyertai pusingan itu. Tiga lagi berbaki iaitu keputusan dua kerusi di wilayah Luxor yang hingga kini masih belum diumumkan manakala seorang lagi calon FJP daerah pertama Giza, Abdul Nasir Abu Dahb (Buruh) tewas.

Oleh itu, jumlah kerusi yang diperolehi FJP pada pusingan kedua ini ialah 22 kerusi daripada 27 orang bagi kerusi Individu. Keputusan dua lagi kerusi di wilayah Luxor masih ditunggu.

FJP juga menempa kejayaan pertama dalam meletakkan calon wanita bagi kerusi Individu melalui calonnya, Dr.Suzan Sa'ad Zaghlul sejak pilihanraya bagi Dewan Rakyat dan Dewan Senat ini. Ini kerana, kemenangan tiga calon wanita dalam Pilihanraya Dewan Rakyat adalah atas kerusi Senarai (Qaimah) sahaja.

Untuk rekod, Pilihanraya Dewan Senat diadakan hanya dua pusingan dan Ketua Tentera, Husin Tantawi telah menetapkan 28 Februari ini adalah persidangan pertama Dewan Senat.

1 ulasan:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    BalasPadam